Elektronkus ügyintézés link

 

Szuha Község Önkormányzata

 

SZUHA KÖZSÉG VÍZRENDEZÉSE (3. ÜTEM)

 

Szuhán a nagyobb esőzések alkalmával többször okoztak jelentős károkat az utóbbi években az intenzív záporok. Az Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a településen található csapadékvíz-elvezető hálózat fejlesztésére, rekonstrukciójára, környezeti káresemények megelőzésére, valamint a település vízkár veszélyeztetettségének mérséklésére vonatkozó pályázatát sikeresen megvalósította.

 Szuha településrészen, a Kossuth úton terméskő árok, Mátraalmás településrészen az Almási úton beton mederelemmel burkolt árok, a Bem úton terméskő árok került kiépítésre.

Az árokburkolatok terméskővel vagy előre gyártott beton mederelemmel készültek a meglévő árkok helyén. Az árokburkolással érintett kapubejárókat át kellett építeni úgy, hogy az ingatlan megközelítése forgalombiztonságos legyen. Valamennyi árokburkolás előtt és után vízépítési terméskő szórás készült mederbiztosításként.

A Bem úton és a Galyai úton folyóka készült, mindkét helyszínen tört szelvényű, előre gyártott beton folyóka, betonba rakva, közúti terhelésre alkalmas kialakítással, útpályaszerkezet részleges cseréjével. Továbbá a Galyai úton a folyóka bekötéséhez kapcsolódóan beton áteresz épült.

 A fejlesztés megvalósításához az önkormányzat 149.880.226 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-2.1.3-16-NG1-2021-00027 azonosító számú pályázat keretében. A projekt 2023.11.30-án megvalósult.

 

Bővebb információ:

06-32-367-207

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.