Elektronkus ügyintézés link

Szuha Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében „Csapadékvíz elvezetése Szuha községben” megvalósítására. A pályázat az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával, vissza nem térítendő támogatással valósul meg, 64 millió forintból

 

A projekt célja a meglévő csapadékvíz elvezető árkok felújításával, gyepesítésével, új árkok kiépítésével a csapadékvíz rendezett, kártétel nélküli levezetése, környezeti káresemények megelőzése, valamint a település vízkár veszélyeztetettségének mérséklése.

A Mátra domboldalain lezúduló csapadékvíz rendszeresen jelentős pusztításokat végez. Az állami úttól nem messze, azzal közel párhuzamosan folyik a Szuha patak, az út melletti árok helyenként oda köt be. A 24109 sz. út útmenti árkában és folyókában lezúduló csapadékvíz a folyóka burkolatát több helyen megbontotta, az út melletti árkot pedig megrongálta, földes medrét szétmosta, burkolt szakaszát megbontotta.

A megvalósítás helyszínei: 3154 Szuha, belterület hrsz. 239/1 és 449.

 A projektben megvalósul a kötelező nyilvánosság biztosítása és a szemléletformálás.

 A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében a TOP_PLUSZ-1.2.1-21-NG1 kódszámú Élhető települések című Felhívásból valósul meg. Szuha Község Önkormányzata, mint Kedvezményezett 64 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Csapadékvíz elvezetése Szuha községben” című, TOP_PLUSZ-1.2.1-21-NG1-2022-00085 azonosító számú pályázaton, 100%-os támogatási intenzitás mellett. A megvalósítás tervezett befejezése 2025.11.30.

 

További információ kérhető:

Szuha Község Önkormányzata

06-32-367-207

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.